Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Inschrijven bij WoningNet

Betaalde inschrijving

Inschrijven bij WoningNet kost € 25,50. U kunt betalen via iDEAL of door het afgeven van een doorlopende machtiging.
Daarnaast worden er jaarlijks kosten berekend voor het verlengen van uw inschrijving. Een verlenging kost € 25,50 per jaar.

Met een betaalde inschrijving kunt u zowel reageren op woningen die op basis van inschrijfduur worden verdeeld als op lotingwoningen.

Aan het accepteren van een woning op basis van uw inschrijfduur zijn geen kosten verbonden. Accepteert u een lotingwoning met uw betaalde inschrijving, dan betaalt u € 50 acceptatiekosten.

Betaalde inschrijving ?

Gratis inschrijving

Met een gratis inschrijving kunt u alleen reageren op lotingwoningen. U kunt hiermee niet reageren op sociale huurwoningen die via inschrijfduur worden verdeeld.

Accepteert u een lotingwoning, dan betaalt u € 50 voor de kosten van het acceptatieproces.Gratis inschrijving ?

Let op!

Per 1 januari 2018 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren, is vastgesteld op € 36.798. Verdient u meer, dan heeft u geen recht op een sociale huurwoning. In de regio Almere kunnen uitzonderingen gelden. Voordat een woning definitief wordt toegewezen controleert de woningcorporatie uw inkomen.

Inschrijven

In Almere kunt u op twee manieren aan een sociale huurwoning woning komen. Dit kan door u in te schrijven (betaald) of door gratis mee te loten. Om in aanmerking te komen moet u wel zelf op een woning reageren.

Betaalde inschrijving

De helft van de vrijgekomen woningen wordt aangeboden aan iedereen die betaald ingeschreven staat. Om te kunnen reageren moet u ingeschreven staan bij WoningNet Almere. Hieraan zijn jaarlijkse kosten verbonden. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op een woning. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden leest u terug in de woningadvertentie. Met een betaalde inschrijving kunt u ook reageren op woningen die via loting worden aangeboden. Uw inschrijfduur telt dan niet mee.

Aan het accepteren van een woning op basis van uw inschrijfduur zijn geen kosten verbonden. Accepteert u een lotingwoning met uw betaalde inschrijving, dan betaalt u € 50 acceptatiekosten.

Gratis inschrijving (tot en met 31 december 2017)

De andere helft van de vrijgekomen sociale huurwoningen wordt verloot. Om mee te kunnen loten maakt u een gratis inschrijving aan. Hier vult u een aantal persoonsgegevens in. Alle reacties op een woning worden verzameld. En dan wordt er geloot.

Met uw gratis inschrijving kunt u tot en met 31 december 2017 alleen reageren op lotingwoningen.

Accepteert u een lotingwoning met een gratis inschrijving, dan betaalt u wel € 50 voor de kosten van het acceptatieproces.

Wilt u overstappen van een gratis inschrijving naar een betaalde inschrijving? Beëindig dan eerst uw gratis inschrijving.

Lees hier hoe u zich kunt uitschrijven.

Meer informatie over inkomenseisen

Lees hier meer over inkomenseisen.

Privacy

Als u zich inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In dit privacystatement beschrijven we hoe we dat doen.

Klik hieronder op Volgende naar Persoonsgegevens om verder te gaan met uw betaalde inschrijving.

Klik hieronder op Volgende naar Persoonsgegevens om verder te gaan met uw gratis inschrijving.

Volgende naar Controle ? Vorige naar Voorwaarden ?

Velden met een * zijn verplicht

Mijn gegevens

Zijn onderstaande gegevens niet juist, ga dan terug naar Stap 2: Persoonsgegevens om ze aan te passen.

Bevestig uw inschrijving

Wij hebben een e-mail verzonden met een overzicht van uw gegevens. Volg de link in de e-mail om de inschrijfkosten te betalen en de inschrijving definitief te maken.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.