Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws uit de regio ?

Vooraankondiging Kimwierde

08 februari 2019
Bent u op zoek naar een nieuw, gelijkvloers driekamerappartement in Almere Haven? Dan is dit uw kans! Eind 2019 levert Ymere 40 sociale huurwoningen op in de Wierden.

Gratis nieuwe inschrijving met behoud wachttijd bij een tijdelijk huurcontract

14 juni 2018
Accepteert u een woning in Almere met een tijdelijk huurcontract? Dan maken wij vanaf nu meteen een gratis nieuwe inschrijving voor u aan. Daarnaast zetten wij uw oude inschrijfdatum over op uw nieuwe inschrijving.

Gratis inschrijving voor lotingwoningen na 1 januari 2018 niet meer mogelijk

07 december 2017
Vanaf 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om een gratis inschrijving aan te maken waarmee op lotingwoningen gereageerd kan worden. Dit heeft de gemeente Almere besloten.

Aanpassingen inkomen en website

04 juli 2016
Vanaf vandaag worden er enkele wijzigingen doorgevoerd waar u als woningzoekende mee te maken krijgt. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving.

Nieuwe regels woning toewijzing

De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen veranderen. De verhuurders moeten nog meer gaan letten op uw huishouden, leeftijd en inkomen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Huur-inkomentabel

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen. Let op de genoemde voorwaarden ten aanzien van inkomen, huishoudgrootte en leeftijd. De voorwaarden kunnen per woning verschillend zijn. Kijk dus goed bij de woningomschrijving.

Nieuwe regels Huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Almere heeft de huisvestingsverordening 2015 vastgesteld. Deze verordening bevat regels voor de woonruimteverdeling. Deze regels zijn bedoeld om de sociale huurwoningen die vrij komen zo goed mogelijk te verdelen. Aanleiding voor vernieuwing van de verordening is de...

Particuliere huurwoningen

Ook de sociale huurwoningen van particulieren worden voortaan via WoningNet verhuurd. Dan is een huisvestingsvergunning verplicht. Deze kan worden aangevraagd bij Het Vierde Huis.

Nieuwe vormgeving website

De website is vernieuwd en verbeterd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.