Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws uit de regio ?

Nieuwe selectie nieuwbouwproject Zandpoort blok 4B

31 januari 2018
Vanwege technische redenen heeft er op 30 januari 2018 een nieuwe selectie moeten plaatsvinden voor enkele woningen van het nieuwbouwproject Zandpoort blok 4B.

Vooraankondiging Project Zoetelaar Almere

25 januari 2018
De Alliantie start binnenkort met de verhuur van 94 sociale huurappartementen in de Zoetelaarpassage, Almere-Centrum. Boven de winkels wordt 10.000 m2 kantoorruimte getransformeerd naar 94 betaalbare huurwoningen.

Nieuwbouwproject De Nederlanden nummer 113 ingetrokken

28 december 2017
Het nieuwbouwproject De Nederlanden nummer 113 met advertentienummer 351700136 is na de selectie van 28 december ingetrokken vanwege een fout in de sortering.

Gratis inschrijving voor lotingwoningen na 1 januari 2018 niet meer mogelijk

07 december 2017
Vanaf 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om een gratis inschrijving aan te maken waarmee op lotingwoningen gereageerd kan worden. Dit heeft de gemeente Almere besloten.

Aanpassingen inkomen en website

04 juli 2016
Vanaf vandaag worden er enkele wijzigingen doorgevoerd waar u als woningzoekende mee te maken krijgt. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving.

Nieuwe regels woning toewijzing

De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen veranderen. De verhuurders moeten nog meer gaan letten op uw huishouden, leeftijd en inkomen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Huur-inkomentabel

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen. Let op de genoemde voorwaarden ten aanzien van inkomen, huishoudgrootte en leeftijd. De voorwaarden kunnen per woning verschillend zijn. Kijk dus goed bij de woningomschrijving.

Nieuwe regels Huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Almere heeft de huisvestingsverordening 2015 vastgesteld. Deze verordening bevat regels voor de woonruimteverdeling. Deze regels zijn bedoeld om de sociale huurwoningen die vrij komen zo goed mogelijk te verdelen. Aanleiding voor vernieuwing van de verordening is de...

Particuliere huurwoningen

Ook de sociale huurwoningen van particulieren worden voortaan via WoningNet verhuurd. Dan is een huisvestingsvergunning verplicht. Deze kan worden aangevraagd bij Het Vierde Huis.

Wonen in een huurhuis in Nobelhorst?

Wonen in een sociale huurwoning in Nobelhorst, Almere Hout? In Nobelhorst bepaal je zelf hoe je je buurt inricht. Kom naar een startersbijeenkomst voor huurcollectieven op 7 of 8 september.

Nieuwe vormgeving website

De website is vernieuwd en verbeterd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.