Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws uit de regio ?

Vooraankondiging nieuwbouwproject Molenwiek Almere Buiten

24 juli 2019
Op de hoek van de Staalstraat en de Chicagostraat wordt momenteel gebouwd aan het project ‘De Molenwiek’ (tegenover de Jumbo en Gamma). Het plan omvat 76 sociale huurwoningen verdeeld over tien woonlagen met acht appartementen per verdieping. Onderverdeeld in: 73 driekamer en 2 tweekamer...

De website is veranderd. Wat is er anders?

17 juni 2019
De website van WoningNet Almere is aangepast. Dit hebben wij gedaan om u nog beter te kunnen helpen. De belangrijkste wijzigingen zetten wij hieronder voor u op een rijtje.

Belangrijk bericht over uw historische reacties

23 mei 2019
Dinsdag 18 juni 2019 gaan we over op een nieuw systeem. Vanaf 12 juni is het niet meer mogelijk om uw historische reacties van vóór juni 2019 in te zien bij Mijn reacties.

Vooraankondiging nieuwbouwproject Pygmalion - Almere Poort

24 april 2019
Op de hoek van de Pygmalionstraat wordt momenteel gebouwd aan het project ‘Pygmalion’. Het plan omvat 31 sociale huurwoningen.

Gratis nieuwe inschrijving met behoud wachttijd bij een tijdelijk huurcontract

14 juni 2018
Accepteert u een woning in Almere met een tijdelijk huurcontract? Dan maken wij vanaf nu meteen een gratis nieuwe inschrijving voor u aan. Daarnaast zetten wij uw oude inschrijfdatum over op uw nieuwe inschrijving.

Aanpassingen inkomen en website

04 juli 2016
Vanaf vandaag worden er enkele wijzigingen doorgevoerd waar u als woningzoekende mee te maken krijgt. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving.

Nieuwe regels woning toewijzing

De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen veranderen. De verhuurders moeten nog meer gaan letten op uw huishouden, leeftijd en inkomen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Huur-inkomentabel

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen. Let op de genoemde voorwaarden ten aanzien van inkomen, huishoudgrootte en leeftijd. De voorwaarden kunnen per woning verschillend zijn. Kijk dus goed bij de woningomschrijving.

Nieuwe regels Huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Almere heeft de huisvestingsverordening 2015 vastgesteld. Deze verordening bevat regels voor de woonruimteverdeling. Deze regels zijn bedoeld om de sociale huurwoningen die vrij komen zo goed mogelijk te verdelen. Aanleiding voor vernieuwing van de verordening is de...

Particuliere huurwoningen

Ook de sociale huurwoningen van particulieren worden voortaan via WoningNet verhuurd. Dan is een huisvestingsvergunning verplicht. Deze kan worden aangevraagd bij Het Vierde Huis.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.