Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuws uit de regio ?

Aanpassingen inkomen en website

04 juli 2016
Vanaf vandaag worden er enkele wijzigingen doorgevoerd waar u als woningzoekende mee te maken krijgt. Met deze aanpassingen willen wij u helpen om uw gegevens actueel te houden en proberen we nog beter aan te sluiten bij de huidige regelgeving.

Nieuwe regels woning toewijzing

De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen veranderen. De verhuurders moeten nog meer gaan letten op uw huishouden, leeftijd en inkomen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Huur-inkomentabel

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen. Let op de genoemde voorwaarden ten aanzien van inkomen, huishoudgrootte en leeftijd. De voorwaarden kunnen per woning verschillend zijn. Kijk dus goed bij de woningomschrijving.

Nieuwe regels Huisvestingsverordening

De gemeenteraad van Almere heeft de huisvestingsverordening 2015 vastgesteld. Deze verordening bevat regels voor de woonruimteverdeling. Deze regels zijn bedoeld om de sociale huurwoningen die vrij komen zo goed mogelijk te verdelen. Aanleiding voor vernieuwing van de verordening is de Huisvestingswet

Particuliere huurwoningen

Ook de sociale huurwoningen van particulieren worden voortaan via WoningNet verhuurd. Dan is een huisvestingsvergunning verplicht. Deze kan worden aangevraagd bij Het Vierde Huis.

Wonen in een huurhuis in Nobelhorst?

Wonen in een sociale huurwoning in Nobelhorst, Almere Hout? In Nobelhorst bepaal je zelf hoe je je buurt inricht. Kom naar een startersbijeenkomst voor huurcollectieven op 7 of 8 september.

Nieuwe vormgeving website

De website is vernieuwd en verbeterd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.