Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Gratis inschrijving voor lotingwoningen na 1 januari 2018 niet meer mogelijk

07 december 2017


Gratis inschrijven voor lotingwoningen na 1 januari niet meer mogelijk
Vanaf 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om een gratis inschrijving aan te maken waarmee op lotingwoningen gereageerd kan worden. Dit heeft de gemeente Almere besloten. Vanaf die datum kunt u niet meer met een gratis inschrijving op het woningaanbod reageren. WoningNet zet bestaande lotinginschrijvingen automatisch om naar een inschrijving waarvoor betaald kan worden. Het registratienummer blijft hetzelfde en historische reacties blijven bewaard. De inschrijfdatum wijzigen wij naar 1 januari 2018.

Heeft u nu een gratis inschrijving?
Wanneer u een gratis inschrijving voor lotingwoningen heeft, ontvangt u hierover persoonlijk bericht. In januari sturen wij u een betaalverzoek zodat u de inschrijfkosten kunt betalen. Dit bericht ontvangt u alleen per e-mail, controleer daarom of uw e-mailadres nog actueel is. Vanaf dan mag u reageren op het complete woningaanbod. Als u geen betaalde inschrijving wilt, kunt u het betaalverzoek negeren. Wij schrijven u dan automatisch uit.

Lopende reacties op lotingwoningen
Als een lotingwoning voor 1 januari was gepubliceerd en pas na 1 januari wordt toegewezen, kunnen de eerste vijftien kandidaten het aanbiedingsproces afwachten. Wanneer u daarbij hoort, ontvangt u pas een betaalverzoek wanneer duidelijk is dat de woning niet aan u wordt toegewezen.

Acceptatiekosten lotingwoning vervallen
Voor het accepteren van een lotingwoning betaalt u € 50,- acceptatiekosten. Deze acceptatiekosten vervallen per 1 januari 2018.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd. Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.