Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuwe regels woning toewijzing


De regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen veranderen. De verhuurders moeten nog meer gaan letten op uw huishouden, leeftijd en inkomen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. 
 
Nieuwe regels 
De regels voor woningtoewijzing staan in de nieuwe Woningwet. Met deze regels wil de overheid realiseren dat huurders met de laagste inkomens in een woning gaan wonen, waarvan de huurprijs aansluit bij het inkomen. Het voorkomt dat huurders snel in betalingsproblemen komen en dat het bedrag dat de overheid moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt. Vanaf 1 januari 2016 zijn alle corporaties verplicht om deze wettelijke toewijzingsregels uit te voeren. 
 
Wat betekent dit voor u? 
De regels veranderen misschien uw keuzemogelijkheden. De huurprijs van de nieuwe woning moet aansluiten bij uw inkomen. Het juiste huishoudinkomen moet in uw persoonlijk profiel staan. De nieuwe regels staan bij elke woningadvertentie vermeld. Let dus goed op de aangegeven voorwaarden ten aanzien van het huishouden, leeftijd en inkomen. Dit kan verschillend zijn per woning. 
 
Op de pagina HuurInkomenTabel vindt u meer informatie. 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.