Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maximaal jaarinkomen voor sociale huurwoning

De overheid heeft een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een sociale huurwoning in aanmerking te kunnen komen. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.

Vanaf 1 januari 2019 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 720,42. Het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is € 38.035.

Verdient u meer, dan heeft u geen recht op een sociale huurwoning. Deze regel geldt alleen voor nieuwe woningtoewijzingen, dus een lopend huurcontract blijft gewoon geldig.

Uitzonderingen
Sommige woningen worden aangeboden voor middeninkomens, dit staat dan in de advertentie vermeld. Ook voor sommige andere groepen, zoals enkele urgenten, wordt een uitzondering gemaakt. Als u denkt dat u een uitzonderingspositie heeft, dan kunt u contact opnemen met één van de corporaties.

Uw inkomensgegevens bij WoningNet Almere
Het is belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft bij uw inschrijfgegevens. Uw inkomen wordt bij toewijzing namelijk altijd gecontroleerd door de woningcorporatie. Als blijkt dat u meer verdient dan voor de woning is toegestaan, dan gaat de woning alsnog aan u voorbij. Het is daarom belangrijk om de inkomensinformatie in uw inschrijving actueel te houden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de woningcorporaties.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.