Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur op de begane grond.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning ligt.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin uw persoonlijk woningaanbod.

E
Eindwoning
Een eindwoning is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De eindwoning ligt op het begin of einde van de reeks woningen en heeft geen (extra) bij de woning behorende grond aan de zijkant van de woning.
Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning niet energiezuinig is.

Etagewoning

Een etagewoning is een woning in een gebouw, toegankelijk via een (mogelijk gemeenschappelijke) toegangsdeur vanaf de openbare weg.

G
Galerijflat
Een galerijflat is een gelijkvloerse woning aan een galerij. Een galerijflat heeft meerdere verdiepingen met woningen boven elkaar.
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Hoekwoning
Een hoekwoning is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De hoekwoning ligt op het begin of einde van de reeks woningen en heeft (extra) bij de woning behorende grond aan de zijkant van de woning.
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een woning bestemd voor jongeren tot 23 jaar.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

P
Portiekflat
Een portiekflat is een gelijkvloerse woning waarbij de voordeur uitkomt op een gemeenschappelijk afsluitbaar trappenhuis, een centrale hal of een gesloten portiek.
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

S
Seniorenwoning

Dit zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en hebben vaak extra aanpassingen zoals beugels aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning/55+woning geen indicatie nodig.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw inschrijftijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts een indicatie.

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42 per maand.

T
Tussenwoning
Een tussenwoning is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden/woningen grenzen.
V
Vrijesectorhuur

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42 per maand. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Zorgwoning

Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor zorgwoningen is bijna altijd een indicatie nodig. Zorgwoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd. Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.