Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
Appartement/Flat

Een appartement is een gelijkvloerse woning in een gebouw met meerdere woningen, zoals een flat.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur op de begane grond.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning ligt.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin uw persoonlijk woningaanbod.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning niet energiezuinig is.

Etagewoning

Een etagewoning is een woning in een gebouw, toegankelijk via een (mogelijk gemeenschappelijke) toegangsdeur vanaf de openbare weg.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een woning bestemd voor jongeren tot 23 jaar.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

P
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

S
Seniorenwoning

Dit zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en hebben vaak extra aanpassingen zoals beugels aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning/55+woning geen indicatie nodig.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw inschrijftijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts een indicatie.

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42 per maand.

V
Vrijesectorhuur

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42 per maand. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Zorgwoning

Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor zorgwoningen is bijna altijd een indicatie nodig. Zorgwoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.