Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Sociale huurwoningen


Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 720,42. De meeste sociale huurwoningen in Almere zijn in bezit van woningcorporaties. Enkele woningen zijn van particulieren. De woningen worden aangeboden via deze website. Om in aanmerking te komen heeft u een inschrijving bij Woningnet Almere nodig.

Om sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft de gemeente regels opgesteld. Deze regels gelden voor heel Almere. Meer informatie over de regels vindt u in onze toelichting over de verdeling van woningen.

Let op! Per 1 januari 2019 is het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op de meeste sociale huurwoningen kunt reageren vastgesteld op € 38.035. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Hier kunt u meer informatie lezen.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet Almere voor sociale huur?
  • u moet minimaal 18 jaar zijn. Als blijkt dat u bij inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • u heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • u mag maar één keer staan ingeschreven bij WoningNet Almere.

Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. Een inschrijving is persoonsgebonden en kunt u dus niet overdragen op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe lang moet ik wachten op een sociale huurwoning?

De vraag naar sociale huurwoningen in Almere is groot. De wachttijden verschillen per stadsdeel, wijk en woningtype. Met een inschrijving kunt u als u bent ingelogd bij iedere woning zien wat uw slaagkans is. Dit geeft u een indicatie van de wachttijd voor een bepaald type woning of een bepaalde buurt.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.