Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


Om te kunnen reageren op het woningaanbod moet u zich inschrijven bij WoningNet Almere. Inschrijven kan via deze website.

Een inschrijving bij WoningNet Almere kost € 25,50. Als u ingeschreven wilt blijven staan, dan betaalt u jaarlijks € 25,50 verlengingskosten. U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL of door een doorlopende machtiging af te geven. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met een activeringslink.

Voorwaarden
Voor het inschrijven moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximale inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

Uw e-mailadres
Voor het inschrijven controleren wij eerst uw e-mailadres. Dit heeft verschillende redenen. Alle communicatie over uw inschrijving, betalingen en reacties op het woningaanbod verloopt digitaal via uw e-mailadres. Ook wordt aan de hand van het e-mailadres gecontroleerd of er misschien sprake is van een al eerder aangemaakte inschrijving. Uw e-mailadres is ook meteen uw gebruikersnaam waarmee u inlogt.

Betalingen via Buckaroo
WoningNet incasseert de kosten via Buckaroo. De naam Stichting derdengelden Buckaroo ziet u terug op uw bankafschrift en betaalverzoeken.
 
Reden van uitschrijving
Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de verhuurders via WoningNet Almere. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet Almere voor sociale huur?
  • u moet minimaal 18 jaar zijn. Als blijkt dat u bij inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • u heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • u mag maar één keer staan ingeschreven bij WoningNet Almere.

Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. Een inschrijving is persoonsgebonden en kunt u dus niet overdragen op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving bij WoningNet Almere kost € 25,50. U betaalt via iDEAL of een doorlopende machtiging.

Als het niet lukt om via de machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u na de stornering een betaalverzoek. U kunt dan via overschrijven betalen.

Uw inschrijving vervalt als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.
U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het betaalverzoek niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet Almere in te schrijven.
       
  • Uw e-mailadres is al in gebruik als gebruikersnaam. Kies een ander e-mailadres om een inschrijving aan te maken.
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet Almere. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 38.035, is inschrijving bij WoningNet Almere zinvol?

Overweegt u zich bij WoningNet Almere in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet Almere en dat uw inkomen hoger is dan € 38.035. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op.

Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet Almere.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.