Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


Om te kunnen reageren op het woningaanbod moet u zich inschrijven bij WoningNet Almere. Inschrijven kan via deze website.

Een inschrijving bij WoningNet Almere kost € 25,50. Als u ingeschreven wilt blijven staan, dan betaalt u jaarlijks € 25,50 verlengingskosten. U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL of door bij uw inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. WoningNet Almere incasseert de inschrijfkosten ongeveer tien werkdagen na de inschrijving.

Als u zich inschrijft maakt WoningNet een registratienummer voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met een activeringslink.

Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de verhuurders via WoningNet Almere. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.

Voorwaarden

Voor het inschrijven moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximale inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet Almere voor sociale huur?
  • u moet minimaal 18 jaar zijn. Als blijkt dat u bij inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • u heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • u mag maar één keer staan ingeschreven bij WoningNet Almere.

Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd. Een inschrijving is persoonsgebonden en kunt u dus niet overdragen op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving bij WoningNet Almere kost € 25,50. U betaalt via iDEAL of een doorlopende machtiging.

Als het niet lukt om via de machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u na de stornering een betaalverzoek. U kunt dan via overschrijven betalen.

Uw inschrijving vervalt als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.
U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het betaalverzoek niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet Almere in te schrijven.
  • u heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus;
  • er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs;
  • u staat al ingeschreven bij WoningNet Almere. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 38.035, is inschrijving bij WoningNet Almere zinvol?

Overweegt u zich bij WoningNet Almere in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet Almere en dat uw inkomen hoger is dan € 38.035. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op.

Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet Almere.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.