Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Verdeling van woningen


In Almere zijn sociale huurwoningen schaars. Om de woningen zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft de gemeente regels opgesteld.

Inschrijven

De helft van de vrijgekomen woningen wordt aangeboden aan iedereen met een betaalde inschrijving. Om te kunnen reageren moet u dus ingeschreven staan bij WoningNet Almere. Hieraan zijn jaarlijkse kosten verbonden. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op een woning. U moet wel voldoen aan de voorwaarden. Deze voorwaarden leest u terug in de woningadvertentie.

Loten

De andere helft van de vrijgekomen sociale huurwoningen wordt verloot. Om mee te kunnen loten maakt u een gratis inschrijving aan, tenzij u al een betaalde inschrijving heeft. Daarvoor vult u een aantal persoonsgegevens in. Alle reacties op een woning worden verzameld. En dan wordt er geloot.

Accepteert u een sociale huurwoning met een gratis inschrijving, dan betaalt u wel € 50 voor de kosten van het acceptatieproces.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.