Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Indicaties


Met een indicatie kunt u reageren op bepaalde type woningen, zoals aangepaste woningen of rolstoelwoningen.

Heeft u een WMO-indicatie (ookwel een Programma van Eisen) waaraan een voor u geschikte woning moet voldoen? Dan kunt u reageren op het aanbod aangepaste woningen. Woont u in een andere gemeente en wilt u naar een aangepaste woning in Almere verhuizen? Dat kan als u een Wmo-indicatie heeft van de gemeente waarin u nu woont.
Stuur een kopie van uw WMO-indicatie (ook wel Programma van Eisen) naar het Klantcontactcentrum onder vermelding van uw gebruikersnaam. Uw indicatie wordt in uw inschrijving verwerkt. U kunt dan met voorrang reageren op aangepaste woningen.

Aanvraag WMO-indicatie
Voor meer informatie en het aanvragen van een WMO-indicatie (ookwel een Programma van Eisen) kunt u contact opnemen met uw wijkteam.

Verschil urgentie en indicatie
Een urgentie geeft voorrang bij het reageren op het reguliere woningaanbod. Een indicatie geeft voorrang bij het reageren op aangepaste woningen. Bij een ernstige medische situatie kan naast een indicatie een medische urgentie worden aangevraagd voor extra voorrang.

Meer over urgenties leest u hier.

 


Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een indicatie nodig en waar kan ik die aanvragen?

U heeft een indicatie nodig om met voorrang te reageren op aangepaste woningen. Heeft u een WMO-indicatie (ookwel een Programma van Eisen)? Stuur dan een kopie daarvan op naar het Klantcontactcentrum onder vermelding van uw gebruikersnaam. Uw indicatie wordt dan aan uw inschrijving toegevoegd. U kunt dan met voorrang reageren op aangepaste woningen.

U kunt een WMO-indicatie (ook wel een Programma van Eisen) aanvragen bij uw wijkteam. Woont u in een andere gemeente en wilt u naar Almere verhuizen, vraag dan een Wmo-indicatie aan bij de gemeente waarin u nu woont.

 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.