Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Meedoen via loting


Om mee te kunnen loten voor een sociale huurwoning hoeft u geen betaalde inschrijving te hebben bij WoningNet. Wel moet u een gratis inschrijving aanmaken. Hiermee kunt u alleen op lotingwoningen reageren. Accepteert u een lotingwoning, dan betaalt u € 50 voor de kosten van het acceptatieproces.

De verdeling vindt plaats onder een aantal voorwaarden. Alle kandidaten die aan deze voorwaarden voldoen loten mee.
Hierbij geldt de volgende volgorde:

  • huishoudens met een binding aan de regio Almere hebben voorrang;
  • huishoudens met recht op huurtoeslag gaan voor bij woningen met een huur op of onder €635.05;
  • huishoudens met een urgentie gaan voor;
  • huishoudens met 2 of meer personen die een sociale huurwoning in Almere achterlaten krijgen voorrang voor woningen met 4 kamers;
  • huishoudens met 5 of meer personen die een sociale huurwoning in Almere achterlaten krijgen voorrang voor woningen met 5 of meer kamers.

Als u al een betaalde inschrijving heeft voor WoningNet Almere hoeft u geen extra lotinginschrijving te hebben om te kunnen reageren op lotingwoningen. Ook met een betaalde inschrijving betaalt u bij een lotingwoning € 50 acceptatiekosten. Aan het accepteren van een woning op basis van inschrijftijd zijn geen kosten verbonden.

Liever meedoen via inschrijving?
Doet u toch liever mee via een betaalde inschrijving, verwijder dan eerst uw gratis inschrijving. Daarna kunt u zich aanmelden voor een betaalde inschrijving.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.