Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Spelregels


U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. Reageren op een sociale huurwoning (netto huur tot en met € 720,42) is meestal alleen mogelijk met een jaarinkomen tot maximaal € 38,035. Het jaarinkomen is het verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend.

Dagelijks woningaanbod

Vrijgekomen woningen worden dagelijks aangeboden. De sluitingstermijn om te reageren kan dus per woning verschillen. Dit staat altijd duidelijk in de advertentie. Wilt u niets missen? Meld u dan aan voor het Digizine.

Schrijft u zich niet in voor het Digizine, dan raden wij u aan minimaal één keer per week het woningaanbod op de website te bekijken. Zo voorkomt u dat u een interessante woning mist.

Huurtoeslag

Als u een sociale huurwoning wilt huren, dan moet u die uiteraard kunnen betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor huurtoeslag. 

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Hoe hoog de toeslag is hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen huurtoeslag.

Op de site van de Belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Hier kunt u ook een proefberekening maken. Gebruik voor de berekening de rekenhuur of subsidiabele huur. Deze staat vermeld in de woningadvertentie.

Passend toewijzen

Met een inkomen dat recht geeft op huurtoeslag kunt u alleen reageren op woningen met een huur tot en met uw aftoppingsgrens.
-Bent u een eenpersoons huishouden, dan heeft u recht op huurtoeslag met een jaarinkomen tot maximaal € 22.700.
-Bent u een meerpersoons huishouden, dan hebt u recht op huurtoeslag met een jaarinkomen tot maximaal € 30.825.
-Bestaat uw huishouden uit een of twee personen, dan ligt uw aftoppingsgrens op € 607,46.
-Bestaat uw huishouden uit drie of meer personen, dan ligt uw aftoppingsgrens op € 651,03.

Voorrang voor woningzoekenden met recht op huurtoeslag

Hebt u een inkomen dat recht geeft op huurtoeslag, dan krijgt u voorrang bij woningen met een huur tot en met de tweede aftoppingsgrens (€ 651,03). Hebt u geen kinderen en zijn alle leden van uw huishouden jonger dan 23 jaar, dan krijgt u alleen voorrang bij woningen met een huur tot en met € 424,44. U komt dan wel eerder in aanmerking dan andere woningzoekenden met recht op huurtoeslag.


Veelgestelde vragen

Hoe worden de woningen verdeeld?

Woningzoekenden met een betaalde inschrijving bij WoningNet die reageren op een sociale huurwoning krijgen op basis van inschrijfduur een woning toegekend. Hoe langer u staat ingeschreven hoe meer kans u maakt op de woning waarop u reageert.

Ongeveer de helft van alle woningen wordt verdeeld via loting.

Een aantal woningen wordt met voorrang aan vastgestelde doelgroepen toegewezen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Kan ik met mijn WoningNet Almere-registratie ook reageren op het woningaanbod van verhuurders die niet zijn aangesloten bij WoningNet Almere?

Nee. Met uw registratie kunt u alleen reageren op het woningaanbod van WoningNet Almere.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd. Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.