Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woningtypes en doelgroepen


Almere heeft verschillende woonvormen voor speciale doelgroepen. Als u onder een van de doelgroepen valt, kan het zijn dat u een gunstiger rangnummer krijgt. Sommige woningen zijn alleen bestemd voor mensen uit één van de doelgroepen.

Normale woning
Woningen, zonder bijzondere kenmerken, die beschikbaar zijn voor woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden. Deze woningen zijn ook beschikbaar voor urgenten en woningzoekenden die vallen onder de door de overheid opgelegde bijzondere toewijzing.

Seniorenwoning/55+woning
Dit zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en hebben vaak extra aanpassingen zoals beugels aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning/55+woning geen indicatie nodig.

Aangepaste woning
Dit zijn woningen voor mindervaliden die aantoonbaar zijn aangewezen op een ingrijpend aangepaste woonruimte. Voor meer informatie over een specifiek aangepaste woning kunt u contact opnemen met de verhuurder die de woning aanbiedt. Heeft u een indicatie bij uw inschrijving, dan kunt u met voorrang reageren op een aangepaste woning.

Zorgwoning
Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor meer informatie over de zorgwoningen zelf kunt u contact opnemen met de verhuurder die de woning aanbiedt. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) bepaalt of u in aanmerking komt voor een zorgindicatie. 

Jongerenwoning
Dit is een woning die met voorrang wordt toegewezen aan jongeren tot 23 jaar.
Jongeren tot en met 27 jaar behouden hun inschrijfduur na het accepteren van een woning met een tijdelijk huurcontract. Als in de advertentietekst wordt vermeld dat u daar recht op heeft, krijgt u automatisch gratis een nieuwe inschrijving met behoud van de inschrijfduur. Voor de verlenging van deze nieuwe inschrijving moet wel betaald worden. 

Studentenwoning
Als u 18 jaar of ouder bent en ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling, kunt u zich inschrijven als student bij WoningNet Almere. Met deze inschrijving kunt u vervolgens reageren op vrijkomende studentenwoningen.
Wanneer u ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling in Almere, krijgt u voorrang.
Voor een studentenwoning geldt een aangepast huurcontract.

Grote woning
Onder een grote woning verstaan wij een woning met vier of meer kamers.

  • Woningzoekenden met een huishouden van drie of meer personen krijgen voorrang op woningen met vier kamers. 
  • Woningzoekenden met en huishouden van vijf of meer personen krijgen voorrang op woningen met vijf kamers.

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor een seniorenwoning/55+woning?

Om in aanmerking te kunnen komen voor een seniorenwoning/55+woning moet de hoofd- of medeaanvrager 55 jaar of ouder zijn. Ook moet u voldoen aan de overige voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.